Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Keretszűkítés

2008.02.14
Keretszűkítés
 
A magyar sikerrel véget érő Vodafone Kupa rajtja előtt tudni lehetett, hogy a Dunaújvárosban lehetőséget kapó tizennégy pólós közül csak tizenhárman utazhatnak az itáliai olimpiai selejtezőre. Végül egy mezőnyjátékosnak kellett elbúcsúznia a kerettől, Godova Gábor szövetségi kapitány a Dunaújvárosi Főiskola ELCO-DVCSH játékosát, Brávik Fruzsinát hagyta ki.

 

Godova Gábor így indokolt: „Az tény, hogy mind a tizennégy játékos megérdemelte volna, hogy utazhasson. Sajnos azonban valakitől el kellett köszönnöm. Több szempontot kellett figyelembe vennem, így például azt is, hogy Brávik posztján többen is vannak. Talán így, ebben az összeállításban a leghatékonyabb  most a csapat."                                      

Brávik Fruzsina: - Nem tagadom, megviselt a döntés. Csalódott vagyok. Hát hét kemény munka után nem volt kellemes érzés elbúcsúzni a válogatottól. Ahogy telnek a napok, igyekszem már a klubfeladatokra koncentrálni. Nehéz…

Brávik Fruzsina kiválásával Bujka Barbara és Szremkó Krisztina lesz a válogatott két centere a vasárnap rajtoló olimpiai selejtezőn, Olaszországban. Ahol nem lesz dunaújvárosi játékos…
A hétvégén tehát Imperiában kezdődik az olimpiai selejtező torna, melyen tizenkét csapat vetélkedik, két hatos csoportban a pekingi szereplés jogáért. A mieink Spanyolország, Kanada, Csehország, Kazahsztán és Kuba válogatottjával küzdenek meg a kvalifikációért. A két csoport első két helyén végző együttese játssza az elődöntőket. Az viszont már most tudható, hogymind a négy elődöntős válogatott kvalifikálja magát Pekingbe.
Az olimpiai selejtezőre utazó magyar keret:
Kapusok: Dr. Horváth Patrícia (Domino Honvéd Polo), Zirighné Sós Ildikó (OSC Cemelog). Mezőnyjátékosok: Györe Anett (Domino Honvéd Polo), Kisteleki Dóra (Domino Honvéd Polo), Takács Orsolya (Domino Honvéd Polo), Drávucz Rita (Fiorentina), Stieber Mercédesz (Fiorentina), Primász Ágnes (OSC Cemelog), Zantleitner Krisztina (OSC Cemelog), Bujka Barbara (Varese), Pelle Anikó (Ortigia), Szremkó Krisztina (Hungerit MetalCom Szentes), Valkai Ágnes (Roma).
A nemzetközi szövetség (FINA) a napokban kijelölte az olimpián közreműködő játékvezetői keretet. Pekingben számítanak a magyar Kiszelly Gábor munkájára is.
 
Bán Balázs
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.