Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Irány az olimpia!

2008.02.22

Megvan!!!

 

A női vízilabdázók Imperiában zajló olimpiai kvalifikációs tornáján, a B csoportban a Godova Gábor szövetségi kapitány által irányított magyar válogatott az ötödik fordulóban 9:9-es döntetlent játszott a spanyol együttessel. Csapatunk számára az egy pont csoportelsőséget, valamint elődöntős szereplést ért a tornán, illetve egyben pekingi olimpiai részvételt.

Az elején 2:2-ig felváltva vezetett a két gárda, aztán magyar szempontból 2:4, majd 5:4 lett az állás, viszont a félidőben már megint a spanyolok álltak jobban (5:6). A harmadik negyed újfent a Godova-csapaté volt, amely nemcsak egyszerűen fordított, hanem meg sem állt 9:6-ig. A mérkőzés egészét uraló hektikusságból a befejező nyolc percre is maradt, merthogy azt meg a spanyolok nyerték 3:0-ra, így a vége 9:9 lett.

A két csoportgyőztes - Magyarország és Oroszország - egyből az elődöntőbe került, hozzájuk társulnak a csoportmásodikok és -harmadikok keresztbejátszásának nyertesei.

Ez a négy csapat csatlakozik az augusztusi olimpia nyolctagú női mezőnyéhez, amelynek már tagja Kína, az Egyesült Államok, Ausztrália és Hollandia.

“Örülök, és büszke vagyok a csapatra - mondta Godova Gábor szövetségi kapitány a találkozó után. - Mind a felkészülés során, mind a tornán kitettek magukért a lányok, nagyon együtt volt a csapat, és akarták a sikert. A mérkőzésen, ahogyan az várható volt, a spanyolok nekünk estek, azonban felvettük az általuk diktált tempót.”

Magyarország - Spanyolország 9:9 (2:2, 3:4, 4:0, 0:3).

Imperia, 400 néző. V: Antisziferov (orosz), Geldenberg (amerikai).

Magyarország: Horváth P. – Szremkó, Stieber, Takács O., Drávucz 2, Pelle 2, VALKAI Á. 4. Cs: Bujka B. 1, Primász, Zantleitner, Györe, Kisteleki D. Szövetségi kapitány: Godova Gábor.

Spanyolország: Del Soto – Gil 2, Lopez Escribano, Pareja, A. Pardo 1, L. LOPEZ 3, Hagen. Cs: C. Pardo, C. Lopez 1, Pena, Gárcia 2, L. Pérez. Szövetségi kapitány: Vicenc Tarres. 

Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 6/3.

Ötméteresből: 3/2, ill. 2/2.

 

További csoporteredmények:

Kanada-Kazahsztán 6:4, Kuba-Csehország 17:10.

A csoport végeredménye:

1. Magyarország 9 pont (+47), 2. Kanada 8 pont (+17), 3. Spanyolország 7 pont (+33), 4. Kazahsztán 4 pont, 5. Kuba 2 pont, 6. Csehország 0 pont.

A másik csoportban:

1. Oroszország 9 pont (+40), 2. Olaszország 9 pont (+38), 3. Görögország 6 pont, 4. Németország 4 pont, 5. Puerto Rico 2 pont, 6. Brazília 0 pont .

 

Az elődöntőért következik:

Kanada-Görögország

Spanyolország-Olaszország (a győztes játszik a mieinkkel).

 

Forrás: MTI / Bán Balázs

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.