Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harmadik a csapat

2008.02.25
Bronzérmesek lányaink

 

Harmadikként zárt a magyar nőivízilabda-válogatott az olaszországi olimpiai selejtezőn, miután a vasárnapi bronzmérkőzést hosszabbításban 11:10-re megnyerte a görögök ellen.

Az olaszoktól hosszabbítás után, büntetőkkel elszenvedett balszerencsés vereség nem vette el a magyar együttes kedvét, és az Eb-bronzérmes együttes az imperiai "kisdöntőt" hatékony támadásokkal kezdte az olimpiai ezüstérmes ellen, így Szremkó Krisztina és Stieber Mercedes révén 2:0-ra elhúzott. A folytatásban is a Godova Gábor igazgatta alakulat lőtt pontosabban, melynek köszönhetően félidőre kéttalálatnyira nőtt az előny (6:4). A harmadik nyolc percben nem változott a helyzet, 7:4 után 8:6-os magyar vezetést mutatott az eredményjelző, a negyedik negyedben azonban az előző esti elődöntő kísértett. Bár a végül négy találatig jutó Primász Ágnes jóvoltából 9:7-re alakult az állás, ám másfél perccel a vége előtt kiegyenlítettek a görögök (9:9). Az utolsó támadást a rendes játékidőben a Godova-csapat vezethette, de sikertelen maradt az akció, következhetett a hosszabbítás. Csapatunk az első három percet egy góllal elveszítette, a második hármat viszont megnyerte 2:0-ra, így a mérkőzés egésze, ezáltal pedig az olimpiai selejtező harmadik helye is a magyaroké lett.

Magyarország - Görögország  11:10 (2:1, 4:3, 2:2, 1:3 - 0:1, 2:0) - hosszabbítás után.
Gól: Primász 4, Pelle, Drávucz 2-2, Szremkó, Stieber, Kisteleki 1-1.

A döntőben:
Olaszország - Oroszország 10:9. Valkay Erzsébet korábbi magyar válogatott játékos két gólt dobott a győztes csapat színeiben.

Az olaszországi selejtezőből az első négy - tehát Olaszország, Oroszország, Magyarország és Görögország - jutott ki a pekingi olimpiára, amelynek nyolccsapatos női mezőnyében már korábban helyet biztosított magának Ausztrália, az Egyesült Államok, Hollandia és Kína.

 

Forrás: Origo / Bán Balázs

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.