Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az első...

2008.02.18

Sima siker

 

A várakozásnak megfelelően gólzáporos magyar győzelemmel kezdődött a női vízilabdázók olimpiai selejtezőtornája Imperiában, ahol Godova Gábor csapata a B betűjelű hatosban 22:1-re verte a csehek legjobbjait a nyitónapon.

Az első támadásból gólt szerzett Godova Gábor együttese: Szremkó Krisztina egy emberelőnyös helyzetet értékesített, aztán meg sem állt háromig az első negyedben. A folytatásban is megmutatkozott a két együttes közötti nagy tudáskülönbség, nem véletlen, hogy a csehek a második játékrész végéig sem találtak Horváth Patrícia kapujába, miközben a magyar csapatból egyre többen iratkoztak fel a góllövőlistára.

A találkozó felénél már 11:0-ra vezettek Stieber Mercedesék. A csehek első, és egyetlen találata 13:0-nál született meg. A 21 gólos győzelemnek a csoportbeli körmeccsek zárultakor még nagy jelentősége lehet.

Magyarország – Csehország 22:1 (5:0, 6:0, 6:1, 5:0).

Gól: Valkay Á. 5, Pelle, Szremkó, Primász, Drávucz 3-3, Stieber, Kisteleki 2-2, Takács 1.

További csoporteredmények:

Kanada-Kuba 9:5, Spanyolország-Kazahsztán 13:9.

A két, egyformán hatcsapatos csoportból az első helyezettek közvetlenül a legjobb négy közé jutnak, a másodikok és harmadikok keresztbejátszásának győztesei csatlakoznak még az elődöntős társasághoz. A pekingi olimpián az első négy válogatott lehet ott.

A magyar nemzeti együttes következő ellenfele Kanada válogatottja lesz.

 

Forrás: MTI / Bán Balázs

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.