Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oda a finálé

2008.05.03
Pedig a kezünkben volt…
 
OSC Cemelog – Dunaújvárosi Főiskola ELCO-DVCSH 11:8 (2:2, 3:3, 3:2, 3:1).
Budapest, Hajós Alfréd uszoda; vezette Bátori Gy., Petik A.
Gól: Menczinger K. 5, Primász 3, Keszthelyi 3, illetve Szücs 3, Varga 2, Zsámbok 1, Poszkoli 1, Jancsó 1.
 
A dunaújvárosi drukkerek kis számban ugyan, de annál nagyobb hangerővel buzdították a vendégcsapatot, amely igyekezett megkapaszkodni az utolsó szalmaszálban. Ennek megkísérlése nem kezdődött jól, mert Keszthelyi a bal kapufa belső lapjának segítségével nagy góllal nyitott. Ipacs ráadásul a felső lécre ejtett, majd Primász megduplázta az OSC előnyét. Ekkor úgy tűnt, hogy a látogatók hitehagyottan megadják majd magukat. Nem így történt, hiszen Szücs bombagóllal szépített, majd Zsámbok kínai figurából, szenzációs és ritkán látható találattal kiegyenlített, öt másodperccel a dudaszó előtt.
A második játékrész rögvest Varga lövésével indult, ez egy blokkoló kézen irányt változtatva csattant a felső lécen. Eltelt pár jól kivédekezett perc, majd beindult a gólgyártás. Keszthelyi ismét a házigazdának szerzett előnyt úgy, hogy ezt megelőzően háromszor nyílt alkalma a dunaújvárosiaknak szépen kidolgozott akciók végén hálót szaggatni, de hiába… Jancsó aztán hatalmas, „kacsázó” góllal jelentkezett, majd Menczinger Kata távolról bődületesen eltalálta a kaput: a labda a jobb kapufáról vágódott be védhetetlenül. Varga pontos és parádés lökete landolt kisvártatva a jobb felső sarokban, aztán megint Menczinger, és megint Varga tette le névjegyét, utóbbi ötméteres értékesítésével.
Az 5:5-ről induló harmadik etapban balszerencsés góllal szerzett újra vezetést a házigazda: Menczinger lövése megpattant védőn és kapuson, a labda meg bevánszorgott a gólvonal mögé… Következő eseményként percekig állt a játék, mert az egyik játékvezető összeszólalkozott a dunaújvárosiak főszurkolójával. A bíró kilátásba helyezte a mérkőzés berekesztését is; addig nem volt hajlandó engedélyt adni a játék folytatására, amíg a rendezők ki nem vezettették a drukkert. Szücsöt ez a közjáték egyáltalán nem zavarta meg, egy megítélt büntetőt magabiztosan értékesített. Menczinger nagyon elkapta a fonalat, viszont góljára ezúttal is akadt felelet: Poszkoli elengedett labdáját mintha zsinóron húzták volna a hálóig. Ezt követően azonban egy hihetetlen pechszéria vette kezdetét. Brávik F. centerből vágta felső lécre a játékszert, aztán Varga a jobb kapufát, míg Szücs vízről felvágodó labdája a felső lécet trafálta telibe. A másik oldalon persze előbb-utóbb feléledtek, és szünet előtt Keszthelyi jóvoltából egy potyagóllal köszönték meg a lehetőséget…
A 8:7-es OSC vezetésről kezdődő záró felvonás elején Brávik F. előtt adódott 100%-os ziccer, ám a válogatott center tőle szokatlan módon még kaput sem talált. Primász egy olyan ötméteresből szerzett góllal növelte kétegységesre a fővárosiak előnyét, amit azért ritkán szoktak befújni. A dunaújvárosi védőjátékos a vélelmezés szerint két kézzel blokkolt, illetve két kézzel vitte víz alá a labdát. Arról viszont már megoszlottak a vélemények, hogy mi is lehetett az ítélet valódi oka… Az biztos, hogy ha minden ilyen szituációért büntető járna, akkor sokkal több gól lenne a meccseken… Viszonzásul Szücs zúdított a kapufára, majd ugyanő szerzett szépítő-, és reménykeltő találatot. Persze 9:8-nál azonnal gólt lőtt Menczinger is. Természetesen eztán Poszkoli ejtése a bal oldali lécen landolt. Az OSC is egyszer tesztelte a keretet Pardo révén. Erre azonnal érkezett is válasz: Jancsó a bal oldali kapufa külső lapjára irányította a labdát… És ahogy az már lenni szokott, a házigazda ért el új találatot: Primász álomszép góllal állította be a végeredményt.
Kár érte. De nem csak ezért a találkozóért. Az egész elődöntős párharcért. A dunaújvárosiak minden mérkőzésen egyenrangú ellenfelei voltak a budapestieknek. Sőt, ha a rájátszás két elvesztett idegenbeli mérkőzését elemezzük, láthatjuk, hogyha esetenként bátrabbak vagy csak kicsit higgadtabbak, esetleg pontosabbak lettek volna lányaink, teljesen máshogy alakulhatott volna minden. Megha eljön az orvos a dunaújvárosi találkozóra… Sajnos nagyon sok a ha… És mivel így van, el kell fogadni a tényeket: nem sikerült az "országra szóló" bravúr, az OSC Cemelog összesítésben 8:2-es pontaránnyal jutott a fináléba. Gratulálunk nekik, és sok sikert kívánunk a bajnoki döntőben!
 
Becsey Péter (OSC): - Mind a tizenhárom játékosom kitett magáért, és részese volt a mai sikerünknek. Több hibát is elkövettünk védekezésben, ezt a dunaújvárosiak azonnal kihasználták. Szerencsénkre ellenfelünk is elkövetett pontatlanságokat, így mindig tudtunk javítani. Nagyon örülünk a sikernek, és célunk a Domino elleni párharc megnyerése.
 
Mihók Attila (DF): - A mai találkozón legalább három olyan fordulópont volt, amikor egyértelműen a magunk javára dönthettük volna el a mérkőzést. Egyszer sem éltünk a lehetőségeinkkel, így magunkra vethetünk. Ugyanakkor tény, hogy a játékvezetők csak a találkozó végén próbálták kompenzálni az ellenünk befújtakat; akkor már túl késő volt… Következik a Szentes elleni bronzcsata. Számunkra az sem lesz könnyű…
 
 
Bán Balázs
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.