Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hol az orvos???

2008.04.26
Orvoshiány miatt:
 

Dunaújvárosi Főiskola ELCO-DVCSH – OSC Cemelog 3:2, a mérkőzés az első negyed után félbeszakadt.

 
Gól: Szücs (2), Zsámbok (1), illetve Ipacs (2).
 
Vezette: Mariay Zsolt, Fekete Balázs.
(Ellenőr: Pék Gyula; Orvos: Úr Csaba).
 
A találkozó első negyede - és mint később kiderült, az utolsó játékrésze is egyben – parádés vízilabdát hozott. Rögvest Ipacs ejtése landolt a dunaújvárosi kapu felső lécén, majd Szücs Gabriella nagy góllal vezetést szerzett a hazaiaknak. Ipacs Barbara másodjára már gólt lőtt, ráadásul Brávik Fruzsina svédcsavar-kapufáját követően duplázott is, igaz ehhez kellett jó adag szerencse, lévén a felső lécről levágódó labda a dunaújvárosi kapus hátáról csorgott be a gólvonal mögé. Ezt követően Brávik F. két ordító ziccerben hibázott, pedig a társak pazarul játszották ki mindkét akciót. Zsámbok Lili viszont a harmadik remekbeszabott szituációt már gólra váltotta. Benkő Nóra, majd a másik oldalon Primász Ágnes hagyott ki hatalmas helyzetet. Aztán érkezett újra Szücs, aki bődületes találatot szerzett úgy, hogy a játékszer a felső léc belső lapjáról zúdult a hálóba. Kisvártatva Poszkoli Rita ejtette a labdát a felső kapufára, a dudaszó előtt pedig előbb Szücs forgácsolta a jobb oldali léc külső lapját, majd Keszthelyi Rita a bal kapufát tesztelte.
A fentiekből is kiderülhet, hogy itt parádés mérkőzés, igazi vízipoló-csemege alakulhatott volna ki. Ha van orvos…
De nem volt... Történt, hogy a jegyzőkönyvben szerepelt az orvos neve. A találkozó ellenőre ezt tudomásul véve áldását adta a játék megkezdésére. Aztán úgy a 3. perc táján állítólag a zsűriasztalnál megkérdezte, hogy hol van a doktor. Erre állítólag azt a választ kapta, hogy itt van a táskája, és kiment valahová (cigarettázni, wc-re…?). Ám amikor a szünetben sem volt a doki sehol, akkor már az ellenőr kezdett gyanakodni, és nem hitt senkinek. Ekkor derült fény a tényleges orvoshiányra. Az ellenőr megkérdezte az OSC együttesét, hogy a szabályok ellenére hajlandóak-e folytatni a találkozót, mire a fővárosiak jogkövető módon nemmel válaszoltak. Így aztán félbeszakadt a meccs.
A rendező dunaújvárosiak természetesen most is gondoskodtak arról, hogy hívjanak orvost a mérkőzésre úgy, ahogyan az a szabálykönyvben szerepel. Azonban a találkozóra készülvén nem figyeltek arra, hogy megérkezett-e az egészségügyis. Ott hibáztak, hogy automatikusan beírták a nevet a jegyzőkönyvbe.
Az ellenőr hitt a papír tanúságának. Ő meg ott hibázott, hogy nem győződött meg a személy jelenlétéről, és így engedte elkezdődni a derbit.
A helyzet bonyolultságát fokozta, hogy a lelátón helyet foglalt Dr. Horváth Patrícia, a Domino Honvéd Polo válogatott kapuvédője, aki azonnal vállalta volna a beugró orvos szerepét. A szabály azonban tiltja a mérkőzés közbeni orvoscserét…
A nemvárt izgalmakat fokozta, hogy a dunaújvárosiak egész este próbálták elérni a jegyzőkönyvben szereplő doktort, de nem jártak sikerrel. A telefon kicsengett ugyan, de azt nem vette fel senki sem…
A szabálykönyv erre a furcsa szituációra nem ad „megoldást”. Azt írja csupán, hogy a találkozót az orvos személyének hiányában nem szabad elkezdeni. Hogy mi történik akkor, ha meccs közben derül fény erre? Nos, arra nincs passzus.
Két eset lehetséges: kisebb az esély arra, hogy újrajátsszák a találkozót úgy, hogy minden költséget állnak a dunaújvárosiak; nagyobb a sansz arra, hogy rendezői hiányosság miatt 5:0-val az OSC-nek igazolják az eredményt, noha erről konkrétan semmilyen szabályzat sem rendelkezik.
Pedig az első negyed alapján fantasztikus vízilabdát élvezhettünk volna…

 

Bán Balázs 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ironman@vnet.hu

(Koszi Ferenc, 2008.04.28 13:56)

Tisztelt NÉVTELEN!!
Nyilvánvalóan nincs tisztában a versenykiírással, de ezzel nincs egyedül. A szabály, hogy nem lehet elkezdeni a mérkőzést, de ez az ellenőr felelőssége. Szenkció éppen ezért nincs a kiírásban. Nzilván nem tudja azt sem, hogy mentőssel nem helyettesíthető az orvos. Egyébként azóta kiderült, hogy mi történt és a kórházi kezelésről már elküldtem az igazolást a MVLSZ VB-nek. Kérem gondolkodjon mielőtt ír.

buv00@citromail.hu

(Ravub, 2008.04.27 09:58)

Mihók Attila szokta hangoztatni, hogy a szabályokat BE KELL TARTANI! Ez esetben vajh hirtelen miért felejtette el? Az orvos jelenlétéről MINDEN esetben a rendező csapat gondolkodik. Kevéssé vígasztaló, hogy az orvost nem érték el egész este... akkor a mérkőzés előtt hívok vkit a mentősöktől vagy már akkor megkérem Dr. Horváth Pattit, hogy legyen ő az orvos! Ez nem mentség, hanem trehányság.
Ha folytatják ennek ellenére a mérkőzést és nyer az OSC, a DF ELCO megóvhatja a mérkőzést... Ostobaságra utalt volna az OSC részéről, ha belemegy és a vízilabdásokra nem jellemző az ostobaság.
Mellesleg Pék Gyula valóban megkérdezte, hol az orvos és VALÓBAN azt a választ kapta, hogy ott a táskája, biztos kiment vhova.
Egyik félnek sem jó ez, de talán nem másokban kéne a hibát keresni...