Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


6. Szép győzelem!

2008.04.09
A nagy gólok mérkőzésén
 
 
Dunaújvárosi Főiskola ELCO-DVCSH – Hungerit Metalcom Szentes 13:9 (4:3, 2:1, 3:2, 4:3).
 
Dunaújváros, Fabó Éva Sportuszoda, 300 néző. Vezette: Bors L., Székely B.
 
Dunaújvárosi Főiskola ELCO-DVCSH: BRÁVIK H. – VARGA 3., Benkő N. 1, Szücs, Sipos 1, BRÁVIK F. 3, POSZKOLI 3. Csere: KASÓ, Tóth, Zsámbok 1, Berta, Jancsó, Benkő T. 1. Edző: Mihók Attila.
 
Hungerit Metalcom Szentes: Tóth – Győri, Szabó, Dalmády 1, Szremkó 1, KOTOVA 6, Ábel 1. Csere: Brezovai, Hevesi, Kertes, Molnár, Magann, Gémes, Kövér-Kis. Edző: Dr. Tóth Gyula.
 
Igen szépszámú közönség előtt, óriási ovációt aratott Brávik Fruzsina két nyitógólja, melyre remek összjáték után a szlovák válogatott Anastasija Kotova küldött választ. Poszkoli Rita álomszép ejtését követően előbb Ábel Krisztina egy pompázatos svédcsavarral-, majd Kotova ismét begyakorolt figura végén vált eredményessé. Mégis a házigazda ment előnnyel pihenni, lévén hosszú idő után először Benkő Tímea is feliratkozott az eredményjelzőre.
A második játékrészben annak ellenére, hogy viszonylag jól védekeztek a csapatok, folytatódott a gólgyártás és a közönségszórakoztató, nyíltsisakos játék. Szremkó Krisztina egyenlített, majd Benkő Nóra és Poszkoli alakította ki a félidei állást.
A 6:4-ről induló harmadik etapban Sipos Edit, többszöri próbálkozás után, bombagólt ragasztott a jobb felső sarokba. Benkő N. kapufáját követően Varga Andrea hizlalta négygólossá a különbséget. Benkő T. léctesztjét Kotova fantasztikus, távolról eleresztett ejtése követte, majd Varga találatára ismét Kotova felelt. A negyedet érdekes jelenet zárta: az utolsó másodpercben a szentesiek kapusa, Tóth saját kapujából egy egészpályás „lövés” eredményeként zörgette meg a dunaújvárosi lécet …
A záró felvonásban Brávik F.-ról letépték a sapkát, ám ez őt nem zavarta: a labdát irgalmatlanul bevágta a kapuba. Kisvártatva így tett Poszkoli is. Dalmády Petra szépítése után az egyébként nagyszerűen védő Brávik Henriettát Kasó Orsolya váltotta a hazai háló előtt, mégpedig parádésan: rögvest két bravúrt is bemutatva. „Természetesen” a tarthatatlanul brillírozó Kotova még kétszer beköszönt, ám erre előbb Zsámbok Lili, majd Varga üzent vissza, kialakítva így a végeredményt.
 
Mihók Attila: - Nagyon kemény, igazi rangadó-hangulatú mérkőzést játszottunk. Azok az egyéni, átlagon felüli teljesítmények döntötték el a találkozót, melyeket ezúttal mi tudtunk felvonultatni. Ezek mindig nagyon kellenek ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzéseket. Különösen Brávik Fruzsinát emelném ki, aki jóval többet mutatott ma, mint az elmúlt mérkőzéseken. Ez meg is adta a lendületünket, ami aztán ahhoz vezetett, hogy a helyzeteink nagy részét értékesíteni tudtuk. Fruzsina remekül teremtette meg azokat a lehetőségeket, amiket Poszkoli Rita vagy Varga Andrea jól ki is használt. Kotova nagyon élt, ami elsősorban hátrányvédekezésünk figyelmetlenségeiből fakadt. Ez megoldható feladat, persze jobb odafigyeléssel. Azt, hogy ki lesz az ellenfelünk, a Honvéd és az OSC dönti el. Én nem szeretnék válogatni közülük. Abban viszont biztos vagyok, hogy mindketten szívesen elkerülnének minket…
 
Dr. Tóth Gyula: - Sokat hibáztunk, és ezért kaptunk ki. Kapusunk négy olyan gólt kapott, amit illett volna hárítania, ráadásul a centerünk játéka is elmaradt a várakozástól. Amikor a Dunaújvárosi Főiskola 6:4-re vezetett, öt olyan technikai hibát követtünk el, ami meggátolta a felzárkózásunkat. Így pedig nem lehet nyerni, annak ellenére, hogy van tartása a csapatomnak, hiszen mennek, küzdenek, hajtanak a lányok. Kotova ugyanakkor extrateljesítményt nyújtott. Nem véletlenül mondtam többször is Godova Gábor szövetségi kapitánynak, hogy jó lenne az olimpia után honosítani ezt a lányt… Mi az OSC-vel szeretnénk az elődöntőben játszani; velük 2:2-re állunk, tehát vihetnénk pontokat tovább. Ellenük jobban megy nekünk, a Domino játékstílusa viszont sehogy sem fekszik a számunkra. Abban a partiban ráadásul 0 ponttal kezdenénk, míg ellenfelünknek lenne már 4 pontja a 8-ból…
 
Varga Andrea: - Nagyon örülök, hogy így sikerült ez a mérkőzés. A szentesiek ellen idén sokszor jött ki rosszul a lépés, így nem mehettünk biztosra. Jól összeállt a csapat, úgy játszottunk, ahogy tudunk, és ahogy kell. Az elején nem figyeltünk igazán az emberhátrányokban, ekkor kaptunk két-három elkerülhető gólt. Utána már ezeket a szituációkat is meg tudtuk oldani. Kotovát viszont nem sikerült semlegesítenünk. Én bizony megkérdeztem az egyik szentesit, hogy mi lelte ezt a csajt, hogy így tud játszani? Azért eddig ennyire nem tűnt még ki... Én az OSC-vel szeretnék játszani; úgy érzem, hogy a lassabb, komótosabb játékuk inkább fekszik nekünk. Talán ellenük könnyebben meg tudnánk oldani a feladatokat. A Domino lendületesebbnek és jobb csapatnak tűnik.
 
 
Bán Balázs
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.