Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5. Olyan kicsi kellett volna...

2008.04.05

Nem sok hiányzott...

 

OSC Cemelog - Dunaújvárosi Főiskola ELCO-DVCSH 6:5 (2:1, 2:1, 1:1, 1:2).

Gól: Primász (3), Pardo (2), Ipacs (1), illetve Varga (2), Jancsó (1), Benkő N. (1), Berta (1).

A különbusszal érkező dunaújvárosi szurkolótábor remek hangulatot teremtett a találkozón, ami igencsak feldobhatta a medencében lévő játékosokat. Rögvest vezetést is szereztek a látogatók Jancsó Patrícia révén. A várt folytatás viszont elmaradt. Primász Ágnes ötméteresből egyenlített, majd Poszkoli kapufája után Ana Pardo megfordította a meccsállást.

A második játékrészt egy hazai lécteszt nyitotta, majd Szücs is elvégezte ugyanezt a másik oldalon. Primász ellenben nem tétlenkedett, és két formás góllal komoly előnyt szerzett csapatának. Még mielőtt azonban a vendégdrukkerek 4:1-nél elkeseredtek volna, a lehető legjobbkor, a nagyszünet előtti pillanatban, Berta Blanka visszahozta a reményt szemfüles találatával.

A harmadik etapban megintcsak az OSC döngette nyitányként a kapufát, majd percekig csak a kapusok parádéztak. Brávik Henrietta bravúrokat mutatott be, melyek nem engedték meglépni a hazaiakat, ugyanakkor Sós Ildikó alakításai meg az egyenlítést hiúsították meg. A hazaiak ismét telibe találták a kapufát, ám a lélektani lehetőséggel sehogy sem tudott élni a vendég. Aztán Benkő Nóra végre a hálóba lőtt, ám erre Ipacs Barbara szinte azonnal válaszolt.

Az 5:3-ról induló zárófelvonásban többször is határozatlannak tűntek nagyon fontos szituációkban a dunaújvárosiak. Ezt a rossz periódust Varga Andrea szerencsés találata szakította meg - a labda épphogy átvánszorgott a gólvonalon. Ám ezúttal sem sikerült élni a kínálkozó lehetőséggel, mivel a spanyol válogatott Pardo visszaállította a kétegységes különbséget. A mérkőzés azonban még nem dőlt el: Varga óriási bombagólt ragasztott a jobb felső sarokba, majd a hispán lány kapufája után Mihók Attila gárdája támadhatott egy utolsót az egyenlítésért, ám nem sikerült gólra váltani az esélyt.

Primász Ágnes: - Nagyon nehéz mérkőzés volt. Most végre hosszú idő után először tudtuk a találkozó egészében az ellenfélre erőltetni akaratunkat. Akadtak holtpontjaink, de ezeken jó védekezéssel, és Sós Ildikó bravúrjaival sikerült átlendülnünk. Fűtött bennünket a dunaújvárosi vereség utáni visszavágás vágya. A revans, ha nehezen is, de összejött. Szokatlan volt a vendégszurkolók kitartó és hangos buzdítása, sajnos a mérkőzéseinken nem ezt a jellemző. Én nagyon szeretnék mindig ilyen hangulatos meccseken játszani. Ez ugyanis nemcsak azoknak jelent sokat, akiket bíztatnak, személy szerint engem is feldobott. A nagyszerűen küzdő dunaújvárosiak elleni értékes győzelem jó alapot adhat számunkra a Domino elleni találkozóra, és a padovai LEN Kupa négyes-döntőre.

 

Bán Balázs

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.