Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


4. Nagy siker és újabb fordulat...

2008.03.27
A kiismerhetetlenség varázsa
 
 
Dunaújvárosi Főiskola ELCO-DVCSH – Domino Honvéd Polo 12:7 (3:0, 4:2, 3:3, 2:2).
 
Dunaújváros, Fabó Éva Sportuszoda, 200 néző. Vezette: Székely B., Németh A.
 
Dunaújvárosi Főiskola ELCO-DVCSH: BRÁVIK H. – VARGA 2, BENKŐ N. 2, SZÜCS 2, Sipos 1, Brávik F. 1, POSZKOLI 3. Csere: Kasó, Tóth, Zsámbok, Berta, Kovács, Jancsó 1, Benkő T. Edző: Mihók Attila.
 
Domino Honvéd Polo: Dr. Horváth – PÉTERI 2, Tomaskovics 1, Kisteleki D. 2, Takács 2, Györe, Tóth L. Csere: Gyöngyössy, Németh, Kotsidou, Tóth I., Tóth V., Bódi, Kisteleki H. Edző: Györe Lajos.
 
Két csalódott, a BEK-ből kiesett csapat randevúján a lehető legrosszabbul kezdte a találkozót a házigazda: Varga ötméterest hibázott. Sőt a ma születésnapját ünneplő Jancsó Patrícia a kapufát találta telibe. Szücs Gabriella gólja azonban némiképp megnyugtatta a dunaújvárosiakat, pláne úgy, hogy két újabb léctesztjüket Varga Andrea, majd Poszkoli Rita pontos találata követte. A második etapban Tomaskovics Eszter gyorsan szépített, aztán Benkő Nóra góljára Kisteleki Dóra válaszolt. Ami ezután következett, az vízilabda-showba illett: Brávik Fruzsina, Szücs és Poszkoli szebbnél-szebb gólokkal kényeztette a hazai publikumot. A 7:2-es dunaújvárosi előnnyel induló harmadik játékrészben három labda rojtozta itt is, és ott is a hálót. És hasonló volt a koreográfia a záró felvonásban is, két-két alkalommal. A fővárosiak erőlködtek és kínlódtak, ám sehogy sem tudtak közelebb férkőzni ahhoz a házigazdához, amelyre reá sem lehetett ismerni a hollandiai blama után. Hátha még az a további négy dunaújvárosi kapufa is kifele helyett befele pattant volna…
 
Mihók Attila: - Nagyon fontos győzelmet arattunk. A döntő pillanatokban olyan teljesítményt tudtunk felmutatni, amivel nem adtunk egyszerűen esélyt ellenfelünknek. Ez a siker, mint egy falat kenyér, annyira kellett a lányoknak. Be kell látnunk, hogy csapatunk kétarcú, puttonyunkban ugyanúgy benne van a nagy vereség, mint a fényes győzelem lehetősége. Feladatunk elsősorban és kimondottan az, hogy ezeket a bennünk rejlő kiváló egyéni képességeket és produkciókat próbáljuk meg előhozni önmagunkból és - függetlenül az ellenféltől - merjük játszani ezt a ma mutatott játékot a tudásunknak megfelelően. Nagyon jó csapatokkal játszunk hetek óta, és hiába nyerünk 12:7-re vagy kapunk ki 15:6-ra, itt már hasonló képességű társaságokról beszélhetünk, velük küzdve hihetetlenül apró momentumok döntenek a mérkőzések végkimeneteléről, és annak nagyságáról. Minden találkozón van egy-két olyan fordulópont ami, ha jól sikerül, akkor mi húzunk el az ellenféltől, mint ma. Ha meg rosszul jövünk ki ezekből, akkor a rivális lép el. Ez utóbbi történt Hollandiában.
 
Brávik Fruzsina, csapatkapitány: - Nem voltunk a legjobb állapotban a mérkőzés előtt, és akkor még finoman fogalmaztam. Bennünk volt az amszterdami kudarc. Ennek a miértjét próbáltuk megkeresni, de ezt nem sikerült megtalálnunk. Abban bíztunk, hogy ma valamennyire el tudjuk feledtetni azt a kisiklást. Úgy gondolom, ez talán sikerült. Kivettük a Domino legfontosabb emberét, a támadások irányítóját, Györe Anettet és ezzel kihúztuk az ellenfél méregfogát. Ráadásul lövéseink rendre célba találtak, a riválisé viszont nem: ők elvesztették a fonalat. Rengeteg kapufát is lőttünk, viszont ezúttal nem volt ebből probléma, mert mindenki hozott egy olyan jó átlagot, illetve többen afölötti teljesítményt, ami jelentős mértékben hozzásegített bennünket a sikerhez.
 
Györe Lajos: - Teljesen megérdemelten nyert a Dunaújvárosi Főiskola, gratulálunk nekik. Mi nagyon rosszul játszottunk ma, az ellenfél meg ezt gyönyörűen kihasználta, csakúgy mint a helyzeteit. Nem fognám gyenge teljesítményünket csupán arra, hogy kiestünk a BEK-ből. Kisteleki Dóra beteg volt, három nap alatt fogyott négy kilót; Györe Anett meg vállsérüléssel bajlódik. Ha ez a két ember nálunk nem nyújtja azt, amit tud, akkor általában már nem tudunk nyerni. Ma sem sikerült…
 
 
Bán Balázs
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.