Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2. Nagyon kellett már!

2008.03.12

Végre sikerült!!!

 

Dunaújvárosi Főiskola ELCO-DVCSH – OSC Cemelog 11:5 (1:2, 4:2, 3:1, 3:0).

Fabó Éva Sportuszoda, 200 néző. Vezette: Kiszelly G., Vojvoda I.

Dunaújvárosi Főiskola ELCO-DVCSH: BRÁVIK H. – VARGA 2, BENKŐ N. 4, Szücs 1, Sipos, Brávik F. 1, POSZKOLI 2. Csere: Kasó, Tóth, Zsámbok, Berta, Kovács, Jancsó 1, Benkő T. Edző: Mihók Attila. 

OSC Cemelog: SÓS – Tiba 1, PARDO 2, Primász, Zantleitner 1, Keszthelyi, Ipacs. Csere: Menczinger M., Szabolcsi, Dalmády 1, Menczinger K., Horváth. Edző: Becsey Péter. 

 

Az első találatot meglehetősen hamar Benkő Nóra ejtette, majd ezt Zantleitner Krisztina egyenlítette ki. Varga kapufáját követően a spanyol válogatott, Ana Pardo már a fővárosiakat juttatta vezetéshez. A második játékrészben előbb Benkő egalizált, majd Szücs kapufás ejtése után Tiba Zsuzsa ismét az OSC-nek szerzett 3:2-es előnyt. Kisvártatva Poszkoli Rita is betalált, sőt Sipos léctesztje után Varga Andrea gólja már a dunaújvárosiak 4:3-as vezetését jelentette. Dalmády Szandra rögvest kiegyenlített, ám Benkő találatával a nagyszünetre a házigazda térhetett 5:4-es lépéselőnnyel. A harmadik etapban Poszkoli növelte a dunaújvárosi előny. Ekkor egy történeti tényt is megállapíthattunk, azon túl, hogy először vezetett valamelyik fél két góllal: a házigazda az idény során még nem lőtt öt gólnál többet az OSC-nek. Most igen… Szücs Gabriella, 6:4 után, tovább hizlalta a dunaújvárosi előnyt. Ekkor több lehetősége adott arra Mihók Attila lányainak, hogy “megalázóan” meglépjenek ellenfelüktől, ám ehelyett könnyű labdákat ajándékoztak riválisuknak. Ezt pedig Pardo köszönte szépen, és visszahozta a vendégreményt 7:5-nél. Igaz, a negyed végén Jancsó Patrícia gólja némiképp megnyugtatta a vendéglátót is. A záró felvonásban Benkő negyedszer is elhozta a labdát, majd hosszú idő után medencébe szállt testvére, Benkő Tímea is. Szücs a kapufát faragta, de Brávik Fruzsina már a hálót is rojtozta. A mezőny kimagasló egyénisége, Benkő Nóra belőtte negyedik gólját, ami már végképp eldöntött mindent. Becsey mester 10:5-nél az egyébként jól védő Sós kapust lecserélte, de a dunaújvárosiak is cseresorukkal játszottak tovább. Varga viszont bennmaradt, és ha már így alakult, akkor kialakította a végeredményt.

 

Mihók Attila: - Végre átszakadt a gát. Nyomasztó volt már az OSC elleni sikertelen sorozatunk. Úgy gondolom, hogy az döntött, hogy Primász Ágnest sikerült, a taktikánknak megfelelően, kiiktatnunk a játékból, és két átlagon felüli teljesítményt is fel tudtunk vonultatni, azon túl, hogy mindenki remekül teljesített. Benkő Nóra és Brávik Henrietta nagyszerű napot fogott ki. Bizakodóak lehetünk a jövőre nézve, hiszen vasárnap mások teljesítettek remekül, tehát van jó néhány olyan játékosunk, akik ha jól játszanak, mérkőzéseket tudnak eldönteni. De ezt nekik is így kell gondolniuk, mégpedig megingathatatlanul. Remélhetőleg ez a mai siker ebben segít majd leginkább.

Benkő Nóra: - Nehezen indultunk, nem ment könnyen a meccs ritmusának felvétele. Mondom ezt annak ellenére, hogy mi lőttük az első gólt. A harmadik negyedben éreztem azt, hogy sikerülhet végre legyőznünk az OSC-t. Egyfajta nagy, és hosszú ideig tartó lelki teher alól szabadultunk fel ezzel. Remélem, ez a siker visszahozza reményeinket a bajnokságban is, hiszen céljainkhoz képest eddig rosszabbul alakultak az eredményeink. Nem emlékszem arra, hogy mikor lőttem négy gólt egy mérkőzésen. Talán soha, de bizom benne, hogy fogok még… Az egész találkozón nagyon jól éreztem magam, élveztem a játékot, bejöttek a dolgaim; mindezeknek köszönhető az eredményes játékom.

Becsey Péter: - Gratulálok a Dunaújvárosnak, nagyon-nagyon jól játszott, és ilyen arányban is megérdemelten nyert. Védekezésünkben rettentő sokat hibáztunk, ezt a rivális könyörtelenül ki is használta. Sokat kell javulnunk, remélem a következő rangadót, a Domino ellenit, tudjuk hozni, és akkor visszaáll a “rend”, bár nehéz dolgunk lesz. Minden csapat életében van hullámvölgy, nekünk ez most jött el. Hosszú szüneten vagyunk túl, a válogatottjaink nélkül kellett ezt átvészelnünk. Hiányzik az összeszokottság, ami az alapszakaszban megvolt. Azon vagyunk és leszünk, hogy ezt visszahozzuk.

Primász Ágnes: - Mióta visszajöttünk a válogatottból, valami hiányzik. Valami nem úgy megy, mint eddig. Nincs mit szépíteni a dolgon, gödörben vagyunk. Ezt a hétvégi, hazai LEN Kupa vereségünk is jelezte. Fegyelmezetlenek voltunk ma is, nem ment a góllövés most sem. Újra el kell kezdeni a kemény munkát, és újra össze kell szednünk magunkat. Nincs még veszve semmi, van időnk. Bízom benne, hogy hazai pályán visszavágunk majd a ma tényleg nagyon jól játszó dunaújvárosi csapatnak. Fogunk mi még jó meccset játszani a hazaiakkal; ígérhetem, hogy azért az nem lesz majd ilyen sima…

 

Bán Balázs

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.