Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szentes, Bochum, Amszterdam...

2008.03.18

 

A Dunaújvárosi Főiskola ELCO-DVCSH gárdája jó passzban van. Így hát bizakodva tekintünk erre a hétre. Egy csendesebb hétvége után bőven kínál feladatot a hétköznapok sora. A büntetőspecialista Varga Andreát kérdeztük minderről.

 
 
Szentesi emlékek…
- Ugyan a bajnokság alapszakaszában kikaptunk tőlük, de nem olyan régen játszottunk náluk egy nap alatt két edzőmérkőzést is, melyeken simán nyertünk. Tőlünk akkor hiányzott Brávik Fruzsina és Jancsó Patrícia, a szentesiektől pedig Szremkó Krisztina. Nem túl kellemes emlék viszont a szentesi bajnoki vereség. A csapat sem játszott jól, és én is rossz formában voltam. Akkor minden „összejött”… Most már azt mondom, kellett az a pofon. Túl könnyedén vettem akkor én magam is a dolgokat, meg is lett az eredménye… Most teljesen más a helyzet. Összeálltunk, helyén van csapatunk minden egyes tagja lelkileg, fizikailag és szellemileg is. Kisebb sérülések ugyan nehezítik a felkészülést, de ezek nem olyan komolyak, hogy ne tudna velük játszani az ember. Kivételt képez Huszka Zsuzsanna, akinek makacs könyökproblémája van.
 
Sűrű a hét…
- Szentesre szerdán, kora délután indulunk. A mérkőzést követően, csütörtök hajnalban pedig irány Hollandia. Közben megállunk Németországban is. Csütörtökön este játszunk egy találkozót a Blau Weiss Bochum gárdájával. Ez a meccs arra szolgál, hogy felvegyük a külföldi együttesek mentalitását, ritmusát. Bochumban alszunk, majd pénteken reggel indulunk tovább Amszterdamba. Kétgólos előnnyel érkezünk a szombati BEK-visszavágóra, nagyon bízom benne, hogy ez elég lesz. A továbbjutásért mindent megteszünk majd.
 
A büntetőkről…
- Én szoktam lőni a büntetőket. Sokat gyakorlom az ötmétereseket. Edzésen külön megkérem a kapusokat, hogy lőhessek nekik kapura. Ha az első lövések jó helyre mennek; oda, ahova én szeretném, akkor nem folytatom. Persze vannak olyan alkalmak, amikor a kapus többször véd vagy párszor eltalálom a kapufát, ilyenkor tovább gyakorlok. Nagyon fontos az összpontosítás, a koncentráció; ha ezt sikerül elérnem, általában belövöm. Ha nem, akkor van gond…
 
 
Bán Balázs
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.