Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kína volt a vendég

2008.01.02

Furcsa “mérkőzésen”

 

Dunaújvárosi Főiskola ELCO – Kína 8:3. (a 19. percben félbeszakadt).

Hazai gólszerzők: Benkő N. 3, Brávik F. 2, Huszka 1, Zsámbok 1, Szűcs 1.

A kínaiak szereztek vezetést, ám még az első negyedben Brávik és Huszka góljaival fordított a főiskolás egylet. A második játékrészt Brávik találata nyitotta, majd Benkő két alkalommal, Zsámbok és Szűcs egyszer-egyszer talált a hálóba. A vendégek 7:1-nél lőttek újabb gólt. A 7:2-ről induló harmadik etap eredményes és szépségdíjas kínai svédcsavarral indult, amire Benkő bombagóllal felelt. Aztán 8:3-nál furcsa események történtek a medencében: elcsattant a vízben egy-két pofon, és a vendégek spanyol mestere hírtelen levezényelte lányait a játéktérről, majd kisvártatva egykapus edzést rendelt el nekik. A kínaiak megsértődtek, edzőjük nem is volt hajlandó nyilatkozni. Pedig inkább a dunaújvárosiaknak lett volna okuk erre, hiszen kaptak rendesen a mérkőzésen. Kár érte, mert ugyan nem hivatalos edzőmérkőzést játszott a két gárda, de azért érdemes lett volna befejezni a találkozót. Így azonban 18 perc 35 másodperc elteltével félbeszakadt mérkőzést kellett elkönyvelnünk.

Mihók Attila: - Ez egy jó mérkőzés lehetett volna. A mi szempontunkból, ameddig tartott, az is volt, mert úgy játszottunk, ahogy igazából tudunk. Minden játékosom megfelelt az elvárásoknak. A problémánk az, hogy rangadókon egyelőre ezen teljesítményünk 50%-át sem tudjuk nyújtani.

A kínaiakról

- Nagyon jó képességű társaság a kínai válogatott. Úgy érzem, hogy most meg vannak rettenve saját edzőjüktől, aki egyébként remek szakember. Azt gondoltam, hogy szorosabb mérkőzést fogunk játszani. Talán ez is közrejátszott abban, hogy elment a kedvük a játéktól.

A “verekedésről”

- Egy ütésváltás valóban volt. Úgy érzem, hogy a két kakaskodó játékos végleges kiállításával ezt a szituációt meg lehetett volna oldani. Én abszolút nem gondolom azt, hogy mi az elfogadhatónál, vagy akár a kínaiakhoz képest, durvábbak lettünk volna.

Zsámbok Lili: - Poszkoli Ritát az egyik lány leforduláskor elkezdte püfölni, kialakult egy adok-kapok, én pedig odaúsztam, hogy szétválasszam őket. Ahogy odaértem, a kínai lenyomott a víz alá, és kétszer megrúgott. Én ezt nem hagytam annyiban, és volt egy ütésváltás köztünk. Igazából ellenfelünk már korábban is provokált bennünket, ezt megelőzően is kaptunk alattomos rúgásokat és ütéseket. Az egész esetnek egyébként szerintem nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Ezért nem kellett volna abbahagyni a mérkőzést.

Zantleitner Krisztina, az OSC CEMELOG és a válogatott játékosa, aki jelen volt a dunaújvárosi uszodában, a következőképpen nyilatkozott: - Nem láttam az “egész” találkozót, és azt sem tudom, milyen felfogásban akarta a kínaiak spanyol edzője játszatni csapatát. Annyit láttam, hogy egy-egy rossz passznál is kiállította saját játékosát, alighanem nevelési szándékkal (Camacho mester vezette a mérkőzést – a szerk.). A “verekedést” is nehezen viselhette, ezért hívhatta le a kínaiakat.

A kínaiakról

- Érdekes, hogy a magyar válogatott ellen ritmust tudtak váltani nagyon rövid idő alatt. Volt kimondottan durva, és volt kimondottan nyugodt negyed is, amikor jól is játszottak a kínaiak. Kell még fejlődniük, de egyáltalán nem lehet őket leírni. (13:7-re győzött nemzeti csapatunk – a szerk.)

A bajnokságról

- Hogy mi lennénk az első számú favoritok? Nem mennék ennyire még előre, mert ez a négy magyar élcsapat egymással bármit játszhat. Idegenben aztán végképp bárki bárhol kikaphat. Az pedig nagyon fontos, hogy jó mérkőzéseket játszunk, ahol a fiatalok tudnak edződni.

 

Bán Balázs

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.