Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dunaújváros, 3. nap

2008.01.03

Női BEK selejtező, Dunaújváros, Fabó Éva Sportuszoda, 3. nap.

 

Dunaújvárosi Főiskola ELCO - ZVL Leiden Oestgeest 8:7 (1:1, 3:2, 0:1, 4:3).

150 néző, vezette: Moliner (ESP), Delon (FRA).

Dunaújvárosi Főiskola ELCO: BRÁVIK H. -  VARGA 3, Benkő N. 1, Szücs 1, Sipos, BRÁVIK F. 2, Poszkoli 1. Csere: Kasó, Kovács D., Zsámbok, Berta, Huszka, Jancsó. Vetetőedző: Mihók Attila.

ZVL Leiden Oestgeest: Verschoor - Middendorp,  M. CABOUT 3, T. Klein, M. de Groot, L. van Belkum 1, J. Cabout. Csere: Dames, N. KLEIN 2, A. van Belkum 1, Germing, R. van Belkum, Hogenboom. Vezetőedző: Jim van Es.

Egy labdarúgómérkőzés 11-es párbajához hasonlított a csoportdöntő, a két makulátlan mérleggel rendelkező, nagyszerű erőkből álló gárda remek és küzdelmes, rettentően izgalmas mérkőzést vívott egymással, ahol egyik fél sem tudott egy gólnál többel vezetni, és ahol minden hiba számított. Több fordulópontja is volt a találkozónak, például Varga Andrea kihagyott ötméterese, melyet végül elbírt a Főiskolás alakulat, elsősorban éppen Vargának köszönhetően, aki bakiját követően az utolsó játékrészben három gólt szerzett akcióból. A könyöksérüléssel bajlódó Brávik Fruzsina pedig elöbb 2:3-nál lőtt lélektanilag nagyon fontos találatot, majd a mérkőzés legutolsó másodpercében mindent eldöntő gólt. Végletekig kiélezett derbin a házigazda mentális erejéről is tanubizonyságot tett.

A dunaújvárosiak csoportgyőztesként kedvező helyzetben várhatják a sorsolást a BEK-ben.

A torna legeredményesebb magyar játékosai: Varga Andrea és Poszkoli Rita 8 - 8 góllal, a legtöbb gólt a hollandoknál Lefke van Belkum lőtte (11).

Blau Weiss Bochum - PVK Vrutky 22:5 (7:0, 6:1, 5:1, 4:2).

Gól: Dierolf 5, Rump 4, Kruszona 2, Krieter 2, Sörensen 2, Gelse 2, Sa. Blattau 2, Rohe 1, Lambertz 1, Sv. Blattau 1; illetve Migrová 3, Kacjaková 1.

Kezdetben a kapufák mentették meg a szlovákokat, később már ez a segítség is odelett. A németek, szokásukhoz híven ledarálták az ellenfelet, és nagyon magabiztosan biztosították be harmadik, még továbbjutást érő helyüket.

A torna legeredményesebb német játékosa Katrin Dierolf (11), míg szlovák játékosa Michaelá Migrová (6) lett.

A BEK selejtező végeredménye:

1. Dunaújvároi Főiskola ELCO     3 3 - -   43: 19   6p

2. ZVL Leiden Oestgeest              3 2 - 1  47: 25   4p

3. SV Blau Weiss Bochum            3 1 - 2  43: 34   2p

4. PVK Vrutky                                 3  - - 3  13: 68   0p

 

Bán Balázs