Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dunaújváros, 1. nap

2008.01.01

Női BEK selejtező, Dunaújváros, Fabó Éva Sportuszoda, 1. nap.

 

Dunaújvárosi Főiskola ELCO - PVK Vrutky 21:5 (6:0, 6:1, 4:3, 5:1).

200 néző, vezette: Delon (FRA), Armins (SWE).

Dunaújvárosi Főiskola ELCO: Brávik H. - VARGA 4, Benkő N., Szűcs 2, SIPOS 2, Brávik F., POSZKOLI 4. Csere: Kasó, Kovács D.1, Zsámbok, BERTA 2, HUSZKA 2, JANCSÓ 4. Vetetőedző: Mihók Attila.

PVK Vrutky: Hudziakova - Hájkova, JACEKOVA 3, Migrova 2, Baránikova, Valocka, Haskova. Csere: Grmanova, Lacikova, Kacjakova, Kozova, Kunikova, Taheziova. Vezetőedző: Matan Zucha.

A szlovákok busza lerobbant, ezért nem érkezett meg a csapat időben. Így az eredetileg csoportnyitó összecsapás a nap második mérkőzése lett, majd' háromórás késéssel. A Főiskolások viszont nem zökkentek ki ettől a várakozástól, és az első valamint a második negyedben egyaránt féltucat gólt rámoltak be a szerényebb képességű megérkezőknek, helyenként parádés játékkal. Az első Vrutky találatot 10:0-nál jegyezhettük fel. A harmadik felvonásban ehhez képest meglepően tény volt, hogy háromszor betaláltak a szlovákok is. A záró játékrészt viszont már ismét magabiztosan nyerte a házigazda; a mérkőzést pedig fölényesen.

Blau Weiss Bochum - ZVL Leiden Oestgeest 14:15 (4:4, 3:3, 3:4, 4:4).

Gól: Rump 3, Kruszona 3, Rohe 2, Dierolf 2, Sörensen 2, Lambertz 1, Gelse 1; illetve J. Cabout 5, L van Belkum 4, M. Cabout 3, Hogenboom 1, N. Klein 1, A. van Belkum 1.

Bár a németek 3:1-re, és 7:5-re is vezettek, a gólparádéban a hollandok előbb egyenlítgettek, majd néhányszor átvették a vezetést, így például a legjobbkor, a mérkőzés legvégén. Persze, ha Dierolf a negyedik negyed derekán, 13:13-nál nem hibázza el az ötméterest... Igazi pólós csemegét jelentett ez a találkozó, viszont az edzők aligha voltak lenyűgözve csapataik védekezésétől...

 

Bán Balázs