Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barcelona, 2. nap

2008.02.02

 

A Dunaújvárosi Főiskola Elco női vízilabdacsapata a házigazda Sabadell gárdáját győzte le a második napon három találattal.

 

CN Sabadell - DF-Elco

 9-12 (2-4, 0-2, 3-3, 4-3)

Gól:  Benkő N. 3, Varga 3, Jancsó 2, Poszkoli 1, Brávik F. 1,

Szücs 1, Sipos 1.

   

A Vouliagmeni elleni győzelemmel már a második napon elérhető közelségbe került a Dunaújvárosi Főiskola Elco számára a továbbjutást a BEK barcelonai csoportkörében. Ehhez "mindössze" annyit kellett tennie csapatunknak, hogy a második találkozón legyőzzék a házigazda Sabadell együttesét, s bár ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, a Mihók-tanítványok természetesen a siker reményében szálltak vízbe.

Végig előnyben

Az elhatározást ezúttal követték a tettek is, mert együttesünk kiválóan kezdte a mérkőzést: Siposék már a találkozó elején meglepték védekezésükkel a vendéglátókat, akik csak nehezen tudtak kibontakozni sőt, támadásban is egyértelműen a spanyolok fölé nőttek a főiskolások. Együttesünk már az első negyedben négy gólt "hintett" a vendéglátók hálójába, s mivel válaszként mindössze kétszer kapituláltak saját kapujuk előtt, így az első szünethez érve már kétfás előnyben voltak Brávikék (2-4).

A második felvonásban tovább nőtt a mieink előnye, továbbra is a kiváló védőmunka révén: hiába próbálkoztak ugyanis a házigazdák akár közelről, akár távolról, a blokk vagy a kiváló napot kifogó Brávik Henrietta egymás után állta útját a lövéseknek. Eközben a mieink Varga és Benkő Nóra találataival tovább növelték előnyüket, s a nagyszünetre gyakorlatilag eldöntötték a találkozót (2-6).

A folytatásban ugyanis már teljesen kontroll alatt tartották a meccset a DF-Elco vízilabdázói - a térfélcsere után hiába találtak be háromszor is a mieink kapujába a katalánok, rendre érkezett a válasz a túloldalról (5-9). A záró etapban már azt is megengedhette magának együttesünk, hogy egy góllal a hazaiak nyerjék a gólpárbajt – a lényegen már ez sem változtatott: a DF-Elco 12-9 arányban, magabiztosan szerezte meg újabb győzelmét, így a Nice elleni mérkőzés végeredményétől függetlenül már továbbjutott a sorozat elődöntőjébe.

 

Forrás: Dunaújváros Online