Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barcelona, 1. nap

2008.02.01

 

Parádés győzelemmel kezdte szereplését a Dunaújvárosi Főiskola Elco női vízilabdacsapata a BEK barcelonai csoportkörében: Mihók Attila gárdája ugyanis egy góllal legyőzte a görög bajnok Vouliagmeni csapatát.

 

  

DF-Elco – Vouliagmeni
12-11 (2-2, 5-5, 2-1, 3-3)

Gól: Varga 4, Brávik F. 3, Szücs 2, Poszkoli 2, Sipos 1.

 

Rendkívül nehéz mérkőzés várt a Dunaújvárosi Főiskola Elco női vízilabdázóira a BEK spanyolországi csoportkörének nyitófordulójáéban, ugyanis rögtön az első körben a görög bajnok Vouliagmeni ellen kellett bizonyítania Brávikéknak Barcelonában.

Fej-fej mellett végig

A mérkőzés esélyeseinek inkább a görögöket lehetett tekinteni, hiszen az ellenfél a BEK előző sorozatában, Dunaújvárosban is győzni tudott három találattal (6-9), s még a sorsolás pillanatában is azt mondta Mihók Attila, hogy a mostani körben arra lesz elsősorban kíváncsi, hogy mennyire sikerült közelebb kerülnünk az elmúlt egy évben a görög kirakatcsapathoz.
Nem kicsit! De ne szaladjunk ennyire előre – lássuk sorban a történteket: a csapatok nem sokat törődtek az ismerkedéssel, azonnal egymásnak estek, melynek inkább a semleges nézők örülhettek, hiszen az adok-kapokban alapos gólfesztivált rendezett a két gárda. Ahogy a mérkőzés egészében, úgy az első negyedben is fej-fej mellett haladt a két együttes, s mindkét fél kétszer tudta mattolni a másikat (2-2)
A második felvonásban azonban kinyílt a bizonyos gólzsák, viszont szoros maradt az állás: mindkét fél egyenlő arányban vette ki a részét a találatok termeléséből, ezért a nagyszünetig továbbra is nyílt maradt a meccs – a térfélcserénél 7-7 volt az állás.

Részsiker - és diadal!

A harmadik nyolc percben ismét a védekezést helyezték előtérbe a felek, s mint az később kiderült, ez a periódus gyakorlatilag a meccset is eldöntötte. Mihók Attila tanítványai kiválóan védekezve állták útját a görög rohamoknak, s mindössze egyszer kapituláltak, míg a Vouliagmeni együttese kétszer mehetett közepet kezdeni, így a mérkőzésen először végre a mieink várhatták előnyből a soron következő etapot (9-8).
Melyben ismét a támadójátéké volt a főszerep, de mivel csapatunk ebben is állta a harcot az egyébként óriásit küzdő görög együttessel, így végül 12-11 arányú, rendkívül értékes győzelmet arattak a főiskolások – akik azonban nem sokáig pihenhetnek a babérokon: a házigazda CN Sabadell ellen folytatják a sorozatot!

 

Forrás: Dunaújváros Online