Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vélemények

2008.01.11

Szemtől-szemben

 

Vajon miként is látta a két tréner a magas színvonalú találkozót. A válaszokat kereste honlapunk.

 

Kezdjük Mihók Attilával, a Dunaújvárosi Főiskola ELCO vezetőedzőjével, aki idén most először lehetett valamelyest elégedettebb egy rangadó után, hiszen csapata első alkalommal szerzett pontot. - Nagyszerű mérkőzést játszottunk. A találkozó képe alapján akár győzhettünk is volna, de be kell vallani, hogy a vereségtől sem álltunk távol. Önbizalmunk számára mindenesetre nagyon fontos volt az utolsó, egyenlítő gólunk, és így a pontszerzésünk. Az egy pont megkaparintása nekünk jelen esetben mindenképpen siker az eddig veretlen címvédő ellen, és ezt így is kell mindenkinek megélnie. Ezt kell a továbbiakban beépíteni abba a bizonyos “önbizalomba”, ami az OSC és a Szentes ellen cserben hagyott minket.

- Mi a rangadó legfőbb tapasztalata?

- A legfontosabb, ami ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban le kell hogy csapódjon bennünk a következő: igenis ez a mi csapatunk, és ez a mi tudásunk, vagy még akár ennél is több. Nem pedig az elmúlt rangadókon mutatott teljesítmény jellemző a társaságra. Hogyha ez így lesz, és egy kicsit az önbizalmunk, valamint a játékunk szerkezete is stabilizálódik, akkor jó úton haladhatunk céljaink felé.

- Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a házigazda, ami eddig nemigen volt jellemző, az első lövésből rögvest gól lett, aztán kisvártatva jött a második is.

- Igen, ez igaz. Nem mindegy, hogy 1:5-tel kezdünk egy rangadót, mint a Kőér utcában, vagy 2:0-val, mint most. Ettől függetlenül a végeredmény szempontjából azért ez még semmire sem ad garanciát. Jól kezdtünk, és ez rögtön az elején a játékosoknak hitet adott ahhoz, hogy végig egy elfogadható erődemonstrációt tartsunk az ellenfél kapuja előtt. Én mégis kulcskérdésnek a védekezést tartom. A 2:0-ás és a 4:2-es vezetésünk is az akkortájt lényegében hibátlan védekezésünknek volt köszönhető, és a negyedik negyedben a hátrányból való felállásunk szintúgy.

Györe Lajos, a Domino Honvéd Polo mestere idén első alkalommal lehetett volna elégedetlen együttesével, hiszen a bajnoki címvédő először vesztett pontot, de nem volt az.  - A mérkőzés elején lehetőségeket hibáztunk el, a Dunaújváros pedig elment kétszer is tőlünk azért, mert jó csapat. Aztán felülkerekedtünk ugyan, de csak egy góllal tudtunk vezetni. A hazaiak játékában mindig benne volt az egyenlítés lehetősége, ami realizálódott is a végén. A játék képének ez az eredmény megfelelt.

- Csalódott az idei első pontvesztés miatt?

- Nem vagyok csalódott, igazából nagy jelentősége most nincs ennek a pontvesztésnek. Ebben az idényben kétszer még biztosan játszunk a dunaújvárosiakkal, aztán jön a rájátszás. Valószínűleg ott sem kerülhetjük el egymást. Nagyon jó rangadót játszottunk, aminek ezúttal presztizs-jelentősége volt. Örülök, hogy nem kaptunk ki. Javuló védekezőteljesítményt mutattunk, támadásban viszont van még mit csiszolnunk, mert az nem megfelelő.

- Ez a mérkőzés jó hírverése volt a női vízilabdának.

- Örülök, hogy ezt mondja, én is így láttam. Nagyon nagy küzdeniakarás jellemezte mindkét gárda játékát, a csapatok gólra játszottak és nyerni akartak, ebből a nézők számára egy rendkívül élvezetes és jó színvonalú rangadó, és ezúttal egy döntetlen jött ki.

Bán Balázs