Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


6. forduló

2008.01.07

“Ebben az évezredben először…”

 

Ezzel a számunkra oly kellemetlen főcímmel jelent meg a delmagyar.hu internetes hírportál a mieink szentesi látogatását követően. Ami, ne szépítsük a dolgot, balul sült el… A női vízilabda OB I hatodik fordulójában bizony régen vágyott nagy skalpot szerzett a Hungerit MetalCom Szentes gárdája: Tóth II Andreáék jó mérkőzésen két góllal legyőzték a Dunaújvárosi Főiskola ELCO együttesét.

Hungerit Metalcom Szentes - Dunaújvárosi Főiskola: 8-6.

Szentes, Ligeti uszoda, 250 néző. Vezette: Marjay, Füzesi.

Hungerit MetalCom Szentes: TÓTH II. – Győri, SZABÓ 2, Molnár, SZREMKÓ 2, Kotova 1, ÁBEL 1. Csere: Hevesi 1, Dalmády, Magann 1. Edző: Kocsis István.

Dunaújvárosi Főiskola ELCO: Brávik H. – Varga, BENKŐ N. 3, Szűcs 1, Brávik F., Huszka, Jancsó 1. Csere: Zsámbok, Sipos, Berta, Poszkoli 1, Kovács D. Edző: Mihók Attila.

Emberelőny/gól: 9/4, ill. 9/3.

Ötméteresek: –, ill. 2/0.

Pedig nem túl jól indult a hazaiak számára a rangadó: büntetőhöz jutottak a vendégek. Csakhogy a válogatott Tóth II Andrea, az egykori dunaújvárosi kapus, bravúrral hárított, és ebből a házigazdák profitáltak, mert az ellentámadásból Szabó megszerezte a vezetést. Jó volt a meccs, nagy volt az iram, de a második negyed elején még 2:2 állt az eredményjelzőn. A tarthatatlan Szremkó Krisztina aztán centerből csavart a kapuba, majd a szerencse is a szentesiek mellé állt. Az történt ugyanis, hogy a büntetőt elvégezni akaró Varga Andrea kezéből egyszerűen kiesett a labda... Bánhatták buta hibájukat a vendégek, mert az ausztrál légiós, Magann a nagyszünet előtt kettőre növelte a MetalCom előnyét (4:2). A fordulást követően kicsit megijedtek a hazai szurkolók, hiszen kiegyenlítettek a látogatók. Csakhogy a legutóbbi ezüstérmes feltámadása nem okozott komoly törést a lelkesen, fegyelmezetten, és olykor kiválóan pólózó házigazdák között. A szentesiek rendezték soraikat, majd egy másodperccel a harmadik negyed vége előtt Szremkó lélektanilag hihetetlenül fontos góljával újra vezetéshez jutottak. A vendégekre nézve ez demoralizáló találat volt, akik a befejező nyolc percben már képtelenek voltak újítani. A dunaújvárosiak futottak az eredmény után, mindhiába: 7:6-os hazai vezetésnél, harmincöt másodperccel a vége előtt Kotova gólja végleg szertefoszlatta reményei(n)ket.

Az örömittas szentesi drukkerek azt mondták a mérkőzés után: ezért a fantasztikus sikerért érdemes volt több mint hét évet várni. A szentesi női gárda ugyanis 1999 óta most tudta először legyőzni a Dunaújvárosi Főiskola ELCO együttesét…

Forrás: delmagyar.hu/Szélpál László/Bán Balázs