Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3. forduló

2008.01.04

Több volt benne

 

Domino Honvéd Polo - Dunaújvárosi Főiskola Elco 14:10 (5:2, 1:3, 3:3, 5:2).

Góllövők: Kisteleki 6, Györe 3, Takács 2, Tóth I. 1, Péteri 1, Bódi 1, illetve Varga 4, Jancsó 1, Poszkoli 1, Szűcs 1, Benkő N. 1, Sipos 1, Zsámbok 1.

Emberelőnyök/gólok: 11/5, illetve 8/2.

Ötméteresek: 0/0, illetve 1/1.

A látogatók számára pokolian rosszul indult a rangadó a budapesti Kőér utcában, ugyanis 3 minutum elteltével már 3:0-ra vezetett a Domino. Még két további perc kellett ahhoz, hogy a főiskolások először betaláljanak Benkő Nóra révén, 4:0-nál. Bizony volt már 6:2 is a meccsállás, ám innentől, mondhatni varázsütésre, álomszerű periódus kezdődött. A négy találatig jutó Varga Andrea vezényletével 8:7-es vendégvezetésig meg sem álltak a dunaújvárosiak. Aztán teljesen váratlanul ismét egy borzalmas szakaszba csöppent Mihók Attila társulata, hiszen zsinórban öt gólt lőtt az egymaga hat találatot jegyző Kisteleki Dóra által fémjelzett Honvéd-támadósor. A 12:8-as állást követően még két gól itt, és két gól ott; a rangadón így elszenvedte első bajnoki vereségét a főiskolások alakulata. Pedig több volt benne…

Györe Lajos: - Nagyon nagy mérkőzést játszottunk. Hihetetlenül jól kezdtünk, de néhány hibánkat a Dunaújváros azonnal kihasználta, és feljött ránk, sőt vezetett is. Ezen nincs mit csodálkozni, ellenfelünk remek csapat. Éppen ezért mond el mindennél többet az a tény, hogy innen sikerült talpra állnunk, és végül magabiztosan megnyernünk a mérkőzést.

Kisteleki Dóra: - Rettentően nehéz mérkőzés volt. Ugyan az első negyedben sokkal elmentünk, utána viszont valami miatt hagytuk a dunaújvárosiakat magunkra jönni. A záró játékrész újra nagyon jól sikerült mind védekezés, mind támadás szempontjából. A mérkőzésen belüli ingadozásunknak nem tudom, mi lehetett az oka, erre rá kell jönnünk, és ezt ki kell küszöbölnünk, hiszen nem engedhetjük meg magunknak az ilyen kisiklásokat.

Mihók Attila: - Mind a két arcunkat megmutattuk ezen a rangadón. Sajnos a kapkodósat és a bizonytalant két periódusban is. A lehető legrosszabb időszakokban, a találkozó elején és végén. Úgy érzem, a lövő-teljesítményekben maradtunk igazán alul, többet és bátrabban kellett volna vállalkoznunk. A Honvéd a mérkőzés elején bravúros teljesítményt nyújtott, mi nem követtünk el nagy hibákat. Tetemes hátrányunkból visszahozni a meccset már rendkívül komoly erőfeszítésünkbe tellett, és ezt nem bírtuk el. Ahhoz, hogy egy ilyen rangadót megnyerjünk, nem szabad kétszer is mínusz négygólos periódust összehoznunk.

Varga Andrea: - Az elején a hazaiak nagyon eltalálták sorozatban a kapunkat. Ettől mindannyiunknak megrendült az önbizalma. Aztán egyszer csak sikerültek a támadásaink, jöttek a góljaink, és át is tudtuk venni a vezetést. Szerintem a visszaeső védekezésünk miatt inogtunk meg újra. Mindig találtak üres embert a Domino játékosai. Nagyon csalódottak vagyunk, győzni jöttünk, és a kezünkben is volt a mérkőzés. Nem sikerült…

Bán Balázs