Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


13. forduló

2008.01.14

Az első rangadósiker!

 

Dunaújvárosi Főiskola ELCO - Hungerit MetalCom Szentes 10:7 (2:1, 4:1, 2:3, 2:2).

Fabó Éva Sportuszoda, 150 néző. Vezette: Marnitz M., Fekete B.

Dunaújvárosi Főiskola ELCO: BRÁVIK H. - Varga 2, Benkő N., Szűcs, SIPOS 1, BRÁVIK F. 4, POSZKOLI 2. Csere: Kasó, Tóth, Zsámbok, Berta, Huszka, Jancsó, Kovács D. Edző: Mihók Attila. 

Hungerit MetalCom Szentes: TÓTH A. - HEVESI 1, SZABÓ X. 2, Dalmády, Szremkó, Kotova 1, Ábel 1. Csere: Győri, Kertes, Molnár 1, Gémes, Pengő, Brezovai. Edző: Kocsis István.

Emberelőny/gól: 5/3, illetve 6/0.

Ötméteresek: 3/2, illetve 1/1.

A találkozó első gólját Varga Andrea szerezte, és ez jó előjel volt a hazaiak számára. A dunaújvárosiak ezt követően szenzációs másfél negyedet produkáltak, el is húztak 6:2-re. A házigazda úgy szórta meg vendégét, hogy Tóth Andrea nagyszerűen védte a szentesi kaput. A Főiskolásoknak azonban minden bejött, sziporkázott Mihók Attila együttese. A látogatók kapufákat forgácsoltak vagy a másik hálóőr, Brávik Henrietta védett nagyszerűen. A harmadik negyed Hevesi Anita újabb kapufájával, és Brávik Fruzsina menetrendszerű góljával indult. A szentesiek eztán is mindent beleadtak, Tóth kapus rátett még egy lapáttal, míg a támadásban egyre inkább feljavuló vendégek többször állították kész tények elé a hazai védelmet. Varga Andrea ráadásul ötméterest hibázott, a MetalCom pedig feljött 7:5-re. A vendéglátok számára lélektani fontossággal bírt Szűcs Gabriella negyedet záró gólja. A záró felvonásban, 8:5-nél, Brávik Fruzsina megszerezte negyedik találatát, majd a mérkőzés végén Poszkoli Rita hálóba jutattott labdája végképp eldöntötte a bajnoki pontok sorsát, így a vendégek köztes, két újabb találata már belefért az Elco "zsákjába".

Mihók Attila: - Most elmondhatom, hogy számunkra a legjobbkor jött ki a legjobban a lépés. Minden játékosom remek teljesítményt nyújtott, végre helyzeteink jórészét is belőttük, és a védekezésünk is olajozottan működött. Első rangadónkat nyertük meg az idén, olyan játékkal, amilyenre képesek vagyunk.

Kocsis István: - Támadásban voltunk ma gyengébbek. Sajnos a második negyedben a dunaújvárosiaknak minden bejött, nekünk pedig semmi sem. Utána kapaszkodtunk, de nem sikerült egyenlítenünk. Győzni jöttünk Dunaújvárosba, esélyünk erre lehetett is volna. A három ellenünk befújt ötméterest tulzottnak érzem egy ilyen hőfokú találkozón, ez is befolyásolta a mérkőzés kimenetelét...

Brávik Fruzsina: - Kicsit álmosan kezdtünk, aztán produkáltunk egy nagyszerű másfél negyedet. Ilyen jól idén még nem játszottunk. Támadásban és védekezésben is végre összejöttek a dolgok. Az emberelőnyöket is viszonylag jól használtuk ki, és hátrányban nem is kaptunk gólt. A második félidőben kicsit elfáradtunk az általunk diktált tempótól, ezért feljött az ellenfél. Ez a mérkőzés sok önbizalmat adhat a jövő hétvégi BEK selejtezőre.

Bán Balázs