Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


12. forduló

2008.01.13

Most sem sikerült

 

Ebben az idényben nem nyert még rangadót együttesünk... Ugyanakkor nemrégiben a Domino elleni hazai mérkőzésen lányaink remek játékkal pontot szereztek, így reménykedve utazott el csapatunk az újabb erőfelmérőre, a Margitszigetre. Persze azt mindenki tudta, hogy az OSC legutóbb idegenben verte a bajnoki címvédőt, vezeti a tabellát, nyert Dunaújvárosban is, és ellenük a dicső múltunk sokszor számunkra kellemetlen jelenné válik... Mint ahogyan most is.

OSC-CEMELOG – Dunaújvárosi Főiskola ELCO 9:5 (3-1, 1-2, 3-2, 2-0).
Hajós Alfréd Uszoda, 150 néző. Vezette: Németh A., Székely B.

OSC-CEMELOG: SÓS - Pardo 1, Keszthelyi 1, ZANTLEITNER 4, TIBA 2, Primász, Ipacs 1 cs.: Szabolcsi, Dalmády. Edző: Becsey Péter.

Dunaújvárosi Főiskola ELCO: Brávik H.- Zsámbok, VARGA 3, Sipos, Brávik F. 1, Szűcs, Huszka. Cs.: Jancsó, Poszkoli, Kovács D. 1 Edző: Mihók Attila.

Emberelőny/gól: 6/1, ill. 5/1.

Ötméteres/gól: -/-, ill. 2/2.

A mérkőzés első gólját az egykori dunaújvárosi, Tiba Zsuzsa szerezte az OSC CEMELOG számára. Ezt követően, a hazaiaknak sikerült kivédekezniük első hátrányukat, azonban egy ötméteressel mégis a vendégek gyorsan kiegyenlítettek. Az első negyedben esett további két góllal viszont már 3:1-re vezetett az OSC. A második negyed elején a dunaújvárosiak két emberelőnyből egyet értékesítettek, majd újra egalizáltak, ezúttal 3:3-ra Varga Andrea góljával. Ez azonban tiszavirágéletű volt, merthogy egy másik ex-dunaújvárosi, Zantleitner Krisztina, pazar csavargóljával, átsegítette csapatársait a holtponton. Olyannyira sikerült ez, hogy a hazaiak rövid időn belül három újabb gólt szereztek. A Dunaújvárosi Főiskola ELCO időt kért, majd igyekezett faragni 7:3-as hátrányából. Ennek érdekében belőttek egy ötméterest, majd egy távoli lövéssel feljöttek 7:5-re, de ennél közelebb már nem tudtak kerülni a hazai csapathoz. A negyedik negyedben az OSC tovább növelte előnyét, és bebiztosította győzelmét Zantleitner Krisztina újabb két találatával. Figyelemre méltó hogy az OSC kilenc góljából nyolcat akcióból lőtt. Annak ellenére is, hogy Primász Ágnes, tőle szokatlan módon, nem talált az ellenfél hálójába...

Becsey Péter: - Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Játékunk közepesnél nem volt sokkal jobb. Pozitívum viszont, hogy taktikusan támadtunk. Sokszor a türelem eredményeként tudtuk eredményesen befejezni a támadásainkat. A megszokottnál kevesebbet cserélhettünk, és ezért a végére nagyon elfáradt a csapat. Úgy érzem, összességében jól helytálltunk.

Mihók Attila: - Megérdemelten nyert a jobbik csapat. A centerteljesítmény, illetve a mi gyenge átlövőteljesítményünk az, ami a mérkőzést az OSC javára döntötte el. Mindenképp ezeken kell javítanunk a továbbiakban.

Tiba Zsuzsa: - Időnként úgy éreztem, hogy kapkodunk mind a támadásban, mind a védekezésben. Az volt a lényeg, hogy szorosan fogjunk embert, és jó blokkokkal segítsük Manót, azaz Sós Ildikót. Azt hiszem, ezt sikerült megvalósítanunk. Az öt kapott gól egy rangadón jó teljesítményre utal.

Sipos Edit: - Szorosabb meccsre számítottunk. Nem tartottuk be a taktikát, amit megbeszéltünk...

Forrás: MVLSZ.hu / Bán Balázs