Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10. forduló

2008.01.11

Pontvesztés, de egyúttal pontmentés a rangadón

 

Dunaújvárosi Főiskola ELCO - Domino Honvéd Polo 7:7 (2:1, 2:2, 1:2, 2:2).

Dunaújváros, Fabó Éva Sportuszoda, 200 néző, vezette: Székely B., Fekete B.

Dunaújvárosi Főiskola ELCO: BRÁVIK H. - Varga 1, Benkő N.1, SZŰCS 2, Sipos, BRÁVIK F.2, POSZKOLI 1. Csere: Kasó, Zsámbok, Berta, Huszka, Jancsó, Kovács D. Tóth M. Edző: Mihók Attlia.

Domino Honvéd Polo: DR. HORVÁTH - Tomaskovics 1, Kisteleki 1, GYÖRE 2, TÓTH I. 1, Péteri 1, Tóth L. 1. Csere: Gyöngyössy, Takács, Bódi, Németh, Kotsidou, Kling, Kisteleki H. Edző: Gyöte Lajos.

Nagyszerűen kezdett a Főiskolás alakulat, Szűcs Gabriella rögtön az első adandó alkalommal kirojtozta a Honvéd hálóját, kisvártatva ugyanő a lécet is megdöngette. Brávik Fruzsina góljával viszont már 2:0-ra vezetett a házigazda. Aztán a második játékrész elején a Domino 2:2-re egyenlített. A dunaújvárosiak, nagyszerűen védekezve, ismét elmentek két góllal, ám a budapestiek újra egalizáltak. Közben Varga Andrea ötméterest hibázott. A harmadik negyedet már a lehiggadt és feljövőben lévő fővárosiak nyerték, sőt a záró etapban is vezettek a Dominosok, két ízben is egy-egy góllal. A hazaiaknak viszont helyén volt a szívük, ugyanis az utolsó percben Szűcs Gabriella találatával sikerült a hazai pontmentés. Bár ha Kisteleki Dóra öt másodperccel a lefújás után nem a kapufát döngeti meg, hanem a hálót szaggatja, akkor más lett volna a végeredmény. Így viszont maradt a 7:7.

Mihók Attila: - Nagyszerű mérkőzést játszottunk. Önbizalmunk számára nagyon fontos volt az utolsó, egyenlítő gólunk, és így a pontszerzésünk. Az egy pont megszerzése nekünk jelen esetben mindenképpen siker az eddig veretlen címvédő ellen, és ezt így is kell mindenkinek megélnie.

Györe Lajos: - A mérkőzés elején lehetőségeket hibáztunk el, a Dunaújváros pedig elment kétszer is tőlünk azért, mert jó csapat. Aztán felülkerekedtünk ugyan, de csak egy góllal tudtunk vezetni. A hazaiak játékában mindig benne volt az egyenlítés lehetősége, ami realizálódott is a végén. A játék képének ez az eredmény megfelelt.

Szűcs Gabriella: - Megvolt az esélyünk, hogy megnyerjük a rangadót. A mérkőzés végefelé volt egy kis megingásunk, de szerintem az eredmény nagyon jó alap a továbbiakhoz. Kétgólos elönyünknél próbáltuk stabilizálni az eredményt, sajnos ez nem sikerült.

Györe Anett: - Nagyon jól játszott a Dunaújváros, sokkal jobban, mint a Köér utcában. Végig kapaszkodnunk kellett ezen a nagyon harcos és küzdelmes mérkőzésen. Tavaly itt ugyancsak elveszítettünk egy pontot, aztán bajnokok lettünk. Úgyhogy az eredmény jó omen lehet idén is.

Bán Balázs